Tror någon att luft är gratis? Förr rökte vi överallt. Toppmöte om klimatet i Köpenhamn

24 maj, 2009

Både vi i Europa och andra länder har agerat som om världens råvaror är helt kostnadsfria. Det påminner mig om rökning för ett tjugotal år sedan. När det var ok att röka överallt. Kläderna luktade rök på restaurang. Själv förpestade jag luften för mina stackars arbetskamrater. Var storrökare på den tiden. Tack alla som då jobbade för att man inte skulle få röka överallt. När jag blev tillsagd att inte röka överallt på den tiden blev jag bara sur. Tyckte att det var min rättighet att röka – också på jobbet. Förändring går alltid i små steg. De som börjar jobba för nya metoder får många emot sig. Det gäller att vara uthållig och försöka få med sig folk, hellre än totala konfrontationer. Hoppas vi gemensamt kan ändra våra beteenden när det gäller miljön. Med början i form av ett näringslivsmöte i Köpenhamn. Förmöte till det stora mötet i december. Det gick ju med rökningen.

Dela med dig av det här inlägget:
Facebook Twitter Linkedin Email

Kommentera